odpowiedz na pytanie
-
Wybielanie zebow - warto?
Witajcie! nie wiem co myslec o bleachingu zebow. Jest to zdrowe? na pewno efekt jest dobry ale nie chce sobie zniszczyc szkliwa.....niech ktos doradzi!
pozostałe odpowiedzi
-
Niby racja: "zdrowie najwazniejsze, nie liczy sie uroda" itp ;-)
ALE, u mnie w pracy wiekszosc ma pewnie wybielone zeby i teraz jest dylemat: wygladac zdrowo i atrakcyjnie w pracy czy byc zdrowym i "brzydkim" ???
Nie bede na kazdym kroku kazdemu z bialymi zabkami mowil: " wiesz, ja jestem zdrowy a ta nie" :-))) -
Tego rozwiązania z proszkiem do pieczenia nie znałam.
Ale tez jestem przeciwna. Znam wprawdzie kilka osób, które sobie taki zabieg chwalą, ale i widziałam znajomych z czarnymi zebami bo im dentysta zły środek zaaplikował.
Rozmawiałam też z moją dentystką na ten temat. Tez jest przeciwna, mimo ze na tym pieniądze niezłe robi. Wg niej wbrew pozorom te lekko zółte ząbki są silniejsze niż piękno-białe.
Ale to oczywiście kwestia indywidualna. Jezeli źle sie czujesz w swoich i żadne środki higieniczne nie pomagają, to zrób ten zabieg. Ale u dobrego dentysty. -
Nie warto - osłabiasz całego zęba, łącznie z korzeniami. Osoby o wrażliwym uzębieniu - mogą poważnie odczuć taki zabieg.
Zdecydowanie polecam - pasta do zębów, a na nią trochę proszku do pieczenia - gwarancja bieli - i do tego bez większego wpływu na zdrowie zębów - gwarantowana