odpowiedz na pytanie
-
Sprawdzony sposób na kaca:-)
wracam z imprezy i ..;-))
macie swoje sposoby??
pozostałe odpowiedzi
-
Wystarczy, że po wstaniu z łóżka wypiję szklankę MIĘTY-wypłukuje toksyny. Polecam-po niej czuję się jak nowo narodzona:D
-
Działa w 100% - na noc po mocnym piciu 2 ASPIRYNKI ;)
-
Alkohol odwadnia organizm, więc po przebudzeniu się tabletka przeciwbólowa, duuuużo wody mineralnej, a także tabletka multiwitaminowa, np: Centrum.
A najlepiej to nie pić ;) -
Sprawdzony? Proszę bardzo. Przed piciem alkoholu trzeba się nafaszerować mikroelementami: magnez, wapń itp... Alkohol wypłukuje praktycznie wszystko. Do tego polecam przed piciem tabletkę witaminy C musującej 1000mg. Po przepiciu ponownie, przed zaśnięciem szklanka wody z vit C1000 i minerały (np. antykac, 2 kc). Po pierwszym przebudzeniu np. gdy wstajemy na siku ;) szklanka lub 2 wody (jeszcze przed bólem głowy hehe) potem do wyrka i wyspać się dobrze. Po wstaniu z wyrka vit C1000, minerały, sok ze świeżych owoców (pomarąńcza + grapefruit+ cytryna) - przeważnie kac nie pojawia się wcale. Czasem gdy popije się mocniej lub co gorsza po niewielkiej ilości strujemy się i nic nie wchodzi i wymiotujemy co chwila polecam końską dawkę vit C1000 czyli 2000mg do szklanki z wodą, wypić na siłę ;), na siłę przetrzymać z 20 minut niech się wchłonie (później można zwymiotować hehe nie wcześniej!) a na koniec pod prysznic chłodny. Działa. Unikać należy porannej kawy, która wypłukuje mikroelementy.
-
Alkohol to zasada, więc warto na koniec imprezy zapić go czymś kwaśnym - ja preferuję sok z czarnej porzeczki z wyciśniętą cytryną. A jak się ktoś zbudzi to woda z cukrem i cytryną i jeszcze na dwie godzinki do wyra ;o)
-
Dla mnie najlepiej, bym jeszcze przed położeniem się do łóżka zjadła coś, choćby kromkę chleba. A gdy się tylko przebudzę sięgam po wodę i tabletkę przeciwbólową.
-
moze nie warto jednak pic alkoholu skoro potem sie ma kaca ;-)
-
ja pije duzo wody...