odpowiedz na pytanie
-
Nieustanna senność - jak z tym walczyć?
Mimo picia kawy wieczorem od kilku dni ciagle jestem senna....pogoda raczej nie sprzyja spaniu....Moze powinna zmienic diete na bardziej kaloryczna?
pozostałe odpowiedzi
-
Kawę wieczorem? Kawę pije się rano - wieczorem stajesz się pobudzona i tak Ci pozostaje do rana.
A może to jest kwestia ciśnienia tętniczego? -
Witaj.
Na początek spróbuj tak:
1. Przyhamować, zrelaksować się i cieszyć się życiem
2. Przestać pić kawę na okres kilku dni, jeśli w związku z jakimiś obowiązkami potrzebujesz nadal stymulanta, zacznij pić w pełni naturalne napoje zawierające kofeinę - np. Yerba Mate, Sesja, Napoje z Guarany, ostatecznie kawę ale ze zmielonych ziaren (kup sobie opakowanie jakiejś lepszej kawy i własnoręcznie ją zmiel, a potem zaparz).
3. Jeść dużo owoców i pić wodę mineralną,,
4. Zaczynać dzień chłodnym prysznicem i joggingiem.
5. Zmienić tryb życia, przypuszczam, ze jak większość z nas, późno chodzisz spać i późno wstajesz (lub chciałabyś:) - spróbuj przez kilka tygodni - wcześniej chodzić spać i wcześniej wstawać, zobaczysz, że to pomoże.
Pozdr. -
ja jestem pewna, ze poprostu jestes zmeczona....wyspij sie porzadnie :-) wez sobie urlop! na pewno za duzo pracujesz lub za duzo problemow na raz....czasem warto poprostu przyhamowac....
-
A może trzeba się po prostu wyspać? ;o)
Spróbuj "Sesji" - to środek ziołowy z miłorzębu chyba. 50 tabletek za 15 złociszy, dostepne w tabletkach. Pobiera się dwie na dzień. Wzmacnia. -
Okropne mnóstwo przyczyn być może, natomiast nie ma się co niepokoić od razu, lekarz rodzinny powinien się zorientować co to jest po krótkim wywiadzie i po paru badaniach :) W 95% przypadków to nie jest nic poważnego :)
-
az strach pomyśleć ile tego może być przyczyn :-/
-
Może być 1000 powodów, trudno tak na oko. Przemęczenie, anemia, zmiana trybu życia, niedobór witamin czy minerałów, ciąża, dieta, pogoda, ciśnienie, stany depresyjne, niedoczynność tarczycy albo po prostu "bo tak" ;).. Poczekać parę dni bym sugerowała i jeśli nie minie to -->lekarz rodzinny na początek.