odpowiedz na pytanie
-
przeprowadzka do Warszawy?
ponieważ sie od jakiegos czasu nad tym zastanawiam...jakie więc są "za" zeby sie przeniesc do Warszawy ? :)
hmm..a moze są jakies "przeciw" ?
pozostałe odpowiedzi
-
Zależy skąd się przenosisz. Jeżeli z malutkiego miasteczka, bądź wsi - to musisz wiedzieć, że życie w Warszawie jest niemal całodobowe. Tutaj życie nie kończy się o 16:00 w dni powszednie, czy w weekendy o 14:00.
Jeżeli przenosisz się w celach zarobkowych - to pracę łatwo jest tutaj znaleźć, ale musisz się nastawić na życie w ciągłym tempie.
W Warszawie nie spotkasz człowieka idącego spokojnie, bez celu. Tutaj każdy jest zabiegany - nawet starsi ludzie. Tramwaj, autobus, metro, SKM, KM, WKD - a samochodem - różnego rodzaju korki na mieście.
Nudzić na pewno się nie będziesz - kina, teatry, kluby, puby, imprezy, parki.
Wiedz, że w Warszawie jest drogo, ale komunikacja miejska jest bardzo tania.
Ja się tutaj urodziłem i nie narzekam :)
Jak to napisał "Showbiznes" - Warszawa nie jest dla każdego. Warszawę możesz kochać, albo nie na widzieć. Jeśli to drugie - to nie ma co cierpieć -
dla niektorych "za" moga byc przeciez "przeciw" :-)
dla mnie "za" na pewno to fakt ze to duze miasto....wiecej ludzi, wiecej mozliwosci, wiecej miesjc do wyjscia....
dla innych to moze byc "przeciw" -
tak samo jak jest wiele "za"... jest i wiele "przeciw" jeżeli nie jesteś przyzwyczajony do dużego miasta możesz czuć się tu bardzo zagubiony, (mój brat który pochodzi z pięknęj polskiej wsi, przeprowadził się do Warszawy na 2 lata i stwierdził, że wraca do siebie, poprostu brakowało mu powietrza, przestrzeni)
Życzę powodzenia w podjęciu decyzji :)
Ja uważam, że Warszawa jest piękna -
wawa nie dla wszystkich:-)